24. Za leto 2009 lahko svojo dohodnino namenite tistim, ki želite

CNVOS je v mesecu septembru pričel z akcijo 'Nič vas ne stane, da ste dobrodelni'. Akcija osvešča vse davčne zavezance, da lahko do 0,5 odstotka svoje dohodnine namenijo eni izmed nevladnih organizacij, upravičenih do prejema takšne donacije.
V ta namen smo vzpostavili spletno stran www.dobrodelen.si. Na njej poleg seznama upravičenih organizacij najdete še informacije o tem, kako lahko podarite 0,5 dohodnine, vključno s povezavami na vse potrebne obrazce in kontaktne podatke.
Za nevladne organizacije, ki ste skladno z Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije upravičenci do donacij, je morda še najaktualnejša spletna aplikacija oz. gradnik, ki poenostavlja izpolnjevanje obrazcev. Aplikacija je brezplačno dostopna na www.dobrodelen.si, namenjena pa je namestitvi na vašo spletno stran. V ta gradnik vnesite podatke o vaši organizaciji. Davčni zavezanci pa bodo dodali le še svoje podatke in si tako lahko preprosto natisnili obvestilo ter svojo odločitev sporočili na davčni urad.
Verjamemo, da bodo pripravljene aktivnosti v podporo pri zbiranju sredstev za vaše delo. V primeru, da na seznam upravičencev še niste uvrščeni, pa boste na spletni strani zagotovo našli organizacijo, ki vam je pri srcu in kateri bi želeli donirati del svoje dohodnine.
Če že plačujete dohodnino, namenite del tistim, ki so vam pri srcu ...
 
POSTOPEK:
1. korak: Odločite se za organizacijo
Najprej izberete organizacijo ali organizacije Komu lahko podarite, ki jim želite nameniti do 0,5 % svoje dohodnine. Izberete lahko do največ pet organizacij, saj lahko vsaki namenite najmanj 0,1 % svoje dohodnine.
2. korak: Izpolnite obrazec
V obrazec vpišete svoje podatke in podatke organizacije ali organizacij, ki jim podarjate do 0,5 % dohodnine.
3. korak: Pošljite obrazec na davčni urad
Izpolnjen obrazec pošljite na davčni urad.
 
PRIMER: http://dobrodelen.si/sl/index/chooseorganizations

  • Išči po kategoriji: 1.6. HUMANITARNE ORGANIZACIJE S PODROČJA SOCIALNEGA VARSTVA

VIR: http://www.nevladnik.info/sl/novice/