Telefon

01 434 25 70

E-pošta

svetovalnica.up@siol.net

Uradne ure

Pon, tor, čet, pet: 10 - 14; Sre: 14 - 18

Od časov babic in dedkov do danes so se na področju vzgoje zgodili tektonski premiki. Danes smo zasipani z obilico informacijami in novimi znanji, zato se hitro znajdemo v zmedi, frustraciji in stresu. »Kaj je prav in kaj narobe? Zakaj je pri najstniku “vse na glavo”? Kaj deluje in kaj ne? Kaj, če se razvije zasvojenost? Kaj je ključno in kar koristno pri vzgoji? Kako lahko izboljšamo odnose v družini? »

Na  predavanju bomo ustvarili prostor za takšna in drugačna vprašanja in odkrivali poti uspešne vzgoje z vidika nevroznanosti. Ni nujno poznavanje biokemičnih procesov, da pa bi razumeli vedenje otroka, je zelo koristno vedeti, kaj se pravzaprav v odraščajočih možganih dogaja. Sprehodili se bomo po vznemirljivem poligonu čudovitega človeškega uma – od razvoja otroških možganov, do delovanja najstniških, pa vse do odraslih možganov, ki so vedno pripravljenih na nove izkušnje in učenje. Dotaknili se bomo pasti in tveganj zasvojenosti v dobi odraščanja, teže pričakovanj in vzorcev, ki jih prinašamo v starševstvo, poiskali ključ za zdrave možgane v srednjih letih in pogledali v razvoj navad in razvad.

Predavala bo zakonska in družinska terapevtka Anita Grbić, ki izvaja individualne, partnerske in družinske terapije po metodi relacijske družinske terapije in k rešitvam usmerjene psihoterapije. Je tudi predsednica društva UP, kjer izvaja tudi svetovanje in terapevtsko delo na področju zasvojenosti.

V četrtek, 20. aprila 2023, v veliki predavalnici ZIK_a.

Število mest je omejeno, zato so predhodne prijave nujne preko elektronske pošte, do 18.4.: prijave.up@gmail.com

Brezplačno predavanje omogoča Ministrstvo za zdravje. Soorganizator predavanja je ZIK Črnomelj. Programe Društva UP financira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstvo za zdravje in Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij RS.     

Priporočene vsebine