Telefon

01 434 25 70

E-pošta

svetovalnica.up@siol.net

Uradne ure

Pon, tor, čet, pet: 10 - 14; Sre: 14 - 18

Na tokratnem predavanju bomo dali prostor tovrstnim vprašanjem in se sprehodili po vznemirljivem poligonu čudovitega človeškega uma – od razvoja »gnetljivih« otroških možganov do »izklesanih«, a vedno pripravljenih na nove izkušnje, odraslih možganov. Na poti bomo pogledali v njihovo lepoto – sposobnost preoblikovanja in iskali poti do želenih in možnih sprememb. Dotaknili se bomo teže pričakovanj in vzorcev, ki jih prinašamo v starševstvo, vzroke in motorje, ki poganjajo različne zasvojenosti in pretresali mite o navadah in razvadah. Odprli bomo vrata informacijam o zdravem razvoju možganov ter možne poti do pozitivnega samouresničevanja in umirjenega starševstva.

Od časov vzgoje babic in dedkov do danes so se na vzgojnem področju zgodili tektonski premiki. In v sodobnem času, ki od nas resnično veliko zahteva in nas zasipava z vsemogočimi informacijami, novimi znanji in dognanji, se nemalokrat znajdemo v zmedi, frustraciji, stresu. Še posebno v starševski vlogi, ko se sprašujemo o tem, kaj je prav in kaj narobe? Kaj nas vodi v to ali ono ravnanje? Kaj deluje in kaj ne? Je moj otrok razvajen? Ima dobre navade? Kako naj razvije dobre navade? Kaj je ključno pri vzgoji? Kako lahko pomagam? In zakaj se počutim tako nemočno_ega?…Takšna in podobna vprašanja vejejo med staršema, med prijatelji, v terapevtskem odnosu,…in prav je, da imajo prioriteto v pogovorih, saj vse dokler se to sprašujemo, rastemo in svojo vlogo izpolnjujemo odgovorno.

O tovrstnih vsebinah se bomo pogovarjali na torkovem predavanju s predavateljico Anito Grbić.

Vabljeni v torek, 21. marca ob 18:00 v knjižnico Otona Župančiča na Kersnikovi ulici v Ljubljani.

Anita Grbić je terapevtka Relacijske družinske terapije v stažu, ki izvaja partnerske, družinske in individualne terapije po metodi relacijske družinske terapije in k rešitvam usmerjene psihoterapije. Je predsednica društva UP, kjer izvaja tudi svetovanje in terapevtsko delo na področju zasvojenosti.  

Priporočene vsebine